Tükör a boldogsághoz

2014.05.17 11:35

 

 

 

"Amikor azt mondjuk, hogy béna vagyok, szerencsétlen vagyok, bűnös vagyok, lehetetlen alak vagyok, akkor valójában nem a saját szemünkkel, hanem mások átvett tekintetével ítéljük meg magunkat. Egy olyan embernek a szemével nézünk, aki valamikor nem fedezte föl az értékeset, a szépet bennünk, és nem tudott velünk mit kezdeni. Ez pedig nem rólunk szól, hanem róla. Ezt a látásmódot megtanultuk, és azóta is ezzel a szemmel nézzük magunkat. Amikor elhangzik tőlünk egy önmagunkat gyalázó mondat, megkérdezhetjük magunktól: vajon ezek kinek a szavai? Vagy: kinek a szájába adnánk leginkább? Ilyenkor derül ki, hogy eredetileg nem a mi szavaink, de ma már mi ismételgetjük magunknak."
Pál Ferenc

 

Tükör a boldogsághoz

 

A napokban Zsohár Gabriellával, az Ajkai Szó munkatársával beszélgettem, az alábbi  linken olvasható az interjú:

https://www.ajka.ma/main/post/tukor-a-boldogsaghoz-id-2408

Köszönöm szépen Mindenkinek az eddigi bizalmat és a jővőben is várom azokat a leendő ügyfeleket, akik szeretnének önmagukon munkálkodni és ezáltal elérni a vágyaikat, céljaikat. Azt gondolom, nincs olyan élethelyzet, melyből ne lehetne elindulni egy pozitívabb jövő felé, melyben az egyén megélheti önmagát, rátalálhat az útjára és az emberi kapcsolatai is kiteljesedhetnek.
Rajtunk múlik, hogy egy szituációt lehetőségnek élünk meg a fejlődéshez, változáshoz, vagy éppen áldozatként viselkedünk.
A válaszok minden esetben bennünk rejtőznek, pusztán hagyni kell, hogy a felszínre kerüljenek. Az önismereti munka sok esetben nehéz, hiszen szembe kell tudni nézni fájdalmainkkal és mindazokkal a berögzült negatív hiedelmeinkkel, melyek gátolják az előrehaladást. Viszont az eredmény bőségesen megjutalmaz, erősebbek, öntudatosabbak leszünk, képessé válunk arra, hogy a problémáinkat megfelelően kezeljük és az általunk kitüzött célokat elérjük.
Mindenki egyszeri és megismételhetetlen csoda, s az a dolgunk, hogy ezt a csodát megtaláljuk magunkban, majd engedjük, hogy a külvilág is felfedezze bennünk.

Rajmon Beáta



 

Médiaszereplések:

Nők Lapja Café: www.nlcafe.hu/ezoteria/20140926/mmegbocsatas/

Nők Lapja Café: www.nlcafe.hu/csalad/20150218/hazassag-valsag-szerelem/

Családinet Magazin: www.csaladinet.hu/hirek/eletmod/egeszseg/22158/gyogyul_a_lelkem

Ajkai Televízió: www.youtube.com/watch?v=FO1KoGcIQOA

Cosmopolitan magazin 2017. februári szám: Segítség, a legjobb barátnőm egy troll!

Címkék